Op weg naar noord.

Het laatste deel van de Postweg vanaf de Slufterweg tot aan De Cocksdorp wordt momenteel aangepakt. Eerder werd het traject tussen de rotonde Ruigendijk tot aan de kruising ver Slufterweg en de Nieuwlanderweg al vernieuwd. Via deze website vindt u de werkzaamheden terug. Ook kunt u hier het laatste nieuws volgen of zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Postweg veiliger én mooier

Postweg veiliger en mooier
In het naseizoen van 2022 tot het voorjaar 2023 volgt het tweede deel, tot en met de kruising Molenlaan/Vuurtorenweg. De weg wordt ook dit keer in fases vernieuwd. Zodat al het verkeer richting De Cocksdorp veilig en comfortabel naar zijn bestemming kan blijven rijden. Natuurlijk denken we ook aan de fietsers. Ook langs dit traject wordt het fietspad geheel vernieuwd. De oversteek wordt plezieriger en veiliger. Kortom, het wordt veiliger voor alle weggebruikers. En mooier, passend bij het omliggende landschap. 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Boskalis-projectleider Johan Hussaerts licht de werkzaamheden toe.
Video afspelen

Het laatste nieuws

Het laatste nieuws

Wanneer gebeurt wat?

Hieronder vindt u onze actuele planning en tijdslijn van het traject tot op heden. Aannemer Boskalis voert het werk uit, in opdracht van de gemeente Texel. De wegwerkzaamheden aan het laatste deel van de postweg zijn in september gestart. De laatste fase betreft het traject vanaf de kruising met de Slufterweg tot en met de kruising Vuurtorenweg / Molenlaan. Ook dit traject wordt opgeknipt in fases. Voorafgaand aan werkzaamheden worden eerst direct betrokkenen geïnformeerd via een bewonersbrief. Direct daarna wordt informatie over de fasering en de omleidingen op deze website en via berichtgeving en een nieuwsbrief gedeeld.

De tijdlijn

v.a. 9 januari 2023
21 december 2022
december 2022
November 2022
okt. - nov. 2022
Augustus 2022

Start laatste deel Postweg

Het laatste deel – tussen de Hollandsweg en de Molenlaan – wordt aangepakt.

Tijdelijke openstelling Postweg

Wethouder Cees Hooijschuur opent de Postweg vanaf de Slufterweg voor tijdelijke openstelling gedurende de kerstvakantie.

Kruising Hollandseweg Postweg

De laatste werkzaamheden vinden plaats in en rondom kruising Postweg Hollandseweg.

Kruising Hollandseweg

Afronden nutsleidingen Hollandseweg en aanleg gasleiding richting De Krim. Tevens wordt de schuimbitumenfundering aangebracht.

Frezen wegdek en asfalteren

Oude asfaltlagen worden gefreesd en de oude fundering wordt verwijderd. Nieuwe schuim-bitumenfundering wordt aangebracht.

Start nutsvoorzieningen

Eind augustus zijn de nutsbedrijven gestart met werkzaamheden langs het laatste deel van de Postweg, tussen Slufterweg en De Cocksdorp.

Samen komen we verder

Gemeente Texel en aannemer Boskalis werken in dit project nauw samen. We nemen de eisen van Duurzaam Veilig als uitgangspunt om het traject van Den Burg naar De Cocksdorp verkeersveilig in te richten. Als de renovatie klaar is, geldt er een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur en kunnen fietsers veilig de weg oversteken.
Tijdens het werk voeren we regelmatig overleg met aanwonenden, dorpscommissies, ondernemers en andere partijen voor wie een goede bereikbaarheid van Texels noorden van belang is. Voor iedereen die in het werk geïnteresseerd is, brengen we op deze website niet alleen de noodzakelijke mededelingen maar ook de leuke nieuwtjes en interessante weetjes! Blijf ons dus volgen. In de animatie (uitgebreide ontwerp gehele Postweg) hiernaast krijgt u een beeld van hoe de weg er na de reconstructie komt uit te zien.

Het eindresultaat:

Video afspelen