Op weg naar noord.

Het laatste deel van de Postweg vanaf de Slufterweg tot aan De Cocksdorp wordt momenteel aangepakt. Eerder werd het traject tussen de rotonde Ruigendijk tot aan de kruising ver Slufterweg en de Nieuwlanderweg al vernieuwd. Via deze website vindt u de werkzaamheden terug. Ook kunt u hier het laatste nieuws volgen of zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Postweg veiliger én mooier

Postweg veiliger en mooier
In het naseizoen van 2022 tot het voorjaar 2023 volgt het tweede deel, tot en met de kruising Molenlaan/Vuurtorenweg. De weg wordt ook dit keer in fases vernieuwd. Zodat al het verkeer richting De Cocksdorp veilig en comfortabel naar zijn bestemming kan blijven rijden. Natuurlijk denken we ook aan de fietsers. Ook langs dit traject wordt het fietspad geheel vernieuwd. De oversteek wordt plezieriger en veiliger. Kortom, het wordt veiliger voor alle weggebruikers. En mooier, passend bij het omliggende landschap. 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.
Benieuwd naar het ontwerp van het laatste stuk Postweg? In deze animatie krijgt u een beeld van de weg na de reconstructie.
Video afspelen

Het laatste nieuws

Aanpassing omleiding

Het werk aan de Postweg is weer in volle gang. De huidige omleiding, waarbij verkeer richting de vakantieparken en het centrum van De Cocksdorp via

Lees bericht »

Het laatste nieuws

Aanpassing omleiding

Het werk aan de Postweg is weer in volle gang. De huidige omleiding, waarbij verkeer richting de vakantieparken en het centrum van De Cocksdorp via

Lees bericht »

Wanneer gebeurt wat?

Hieronder vindt u onze actuele planning en tijdslijn van het traject tot op heden. Aannemer Boskalis voert het werk uit, in opdracht van de gemeente Texel. De wegwerkzaamheden van het laatste deel van de postweg starten in het najaar. Dit betreft het traject vanaf de kruising met de Slufterweg tot en met de kruising Vuurtorenweg / Molenlaan. Ook dit traject wordt opgeknipt in fases. Voor de start van de werkzaamheden worden eerst direct betrokkenen geïnformeerd. Direct daarna wordt informatie zoals de fasering en de omleidingen op deze website en via berichtgeving gedeeld .

De tijdlijn

Najaar 2022
september 2022
eind augustus 2022
april 2022
maart 2022
okt 2021 - 25 feb 2022
okt 2021 - 12 nov 2021
15 oktober 2021
15 september 2021
Augustus 2021
Juli 2021

Start Boskalis

In het najaar start Boskalis met de reconstructiewerkzaamheden van het laatste deel van de Postweg.

Start nutsvoorzieningen

Halverwege september 2022 starten de nutsvoorzieningen met hun werkzaamheden langs het laatste deel van de Postweg.

Informatieavond aanwoners en ondernemers

Bewoners en bedrijven aan de Postweg en in directe omgeving ontvangen info over de werkzaamheden, uitvoeringsfases en omleidingen. 

Laatste traject seizoen 1

De laatste fase van de werkzaamheden in dit seizoen. Van de tweede inrit vliegveld tot en met de kruising Slufterweg wordt de weg vernieuwd.

Zuid Eierland tot aan 2e inrit vliegveld

Het derde deel van de Postweg wordt gereconstrueerd: vanaf de kruising met de Muyweg tot aan de tweede inrit van het vliegveld.

Postweg t/m kruising Muyweg

Het tweede deel van de reconstructie Postweg staat gepland. Tot en met de kruising met de Muyweg wordt de weg vernieuwd.

Rotonde Ruigendijk tot de Limietweg

Het eerste deel van de Postweg: de rotonde Ruigendijk tot de Limietweg wordt aangepakt.

Boskalis start bij rotonde

Maandag 11 oktober zijn de werkzaamheden aan de Postweg gestart. Aannemer Boskalis is bezig met graafwerkzaamheden bij de rotonde Ruigendijk. Tot de Kerst wordt het traject tot de Muyweg onder handen genomen.

Inloopbijeenkomst aanwonenden/ondernemers

Op 15 september is een inloop georganiseerd voor aanwonenden en bedrijven langs het eerste stuk van de  pakken Postweg en de rotonde. Het uitvoeringsplan is toegelicht en vragen zijn beantwoord.

Selectie aannemer

Uit de aanbesteding is een aannemer geselecteerd: Boskalis.

Raad ontvangt animantie ontwerp Postweg

Met een digitale visualisatie presenteert het college het Plan van Aanpak voor de reconstructie van de Postweg aan de gemeenteraad. Zie hier het ontwerp.

Samen komen we verder

Gemeente Texel en aannemer Boskalis werken in dit project nauw samen. We nemen de eisen van Duurzaam Veilig als uitgangspunt om het traject van Den Burg naar De Cocksdorp verkeersveilig in te richten. Als de renovatie klaar is, geldt er een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur en kunnen fietsers veilig de weg oversteken.
Tijdens het werk voeren we regelmatig overleg met aanwonenden, dorpscommissies, ondernemers en andere partijen voor wie een goede bereikbaarheid van Texels noorden van belang is. Voor iedereen die in het werk geïnteresseerd is, brengen we op deze website niet alleen de noodzakelijke mededelingen maar ook de leuke nieuwtjes en interessante weetjes! Blijf ons dus volgen. In de animatie (uitgebreide ontwerp gehele Postweg) hiernaast krijgt u een beeld van hoe de weg er na de reconstructie komt uit te zien.

Het eindresultaat:

Video afspelen