Door diverse aannemers wordt er hard gewerkt aan de Nieuwlanderweg. Bij de werkzaamheden zijn vanmiddag op verschillende plaatsen een stroomkabel en een telefoonkabel geraakt. Hier kan in ieder geval een groot deel van de adressen aan de Nieuwlanderweg last van ondervinden. Monteurs zetten zich in de storingen zo snel mogelijk te verhelpen.
Zodra het is opgelost communiceren we weer via deze kanalen. De Gemeentewinkel is ook geinformeerd. 

Klik hier om naar het nieuwsbericht te gaan.

Bermen Stengweg aangepakt

Door het toegenomen verkeer in verband met de omleiding naar De Cocksdorp hebben de bermen van de Stengweg flink te lijden gehad. Op verzoek van de gemeente Texel heeft aannemer Boskalis, die de reconstructie van de Postweg uitvoert, de weg aangepakt met een voorlopige aanpassing, zodat die weer veilig is voor alle verkeer.

Projectleider Johan Hussaerts van Boskalis legt uit welke werkzaamheden zijn uitgevoerd.

Van 9 tot 12 januari worden de bermen van de Stengweg provisorisch opgeknapt, zodat de weg het drukkere verkeer in twee richtingen weer aan kan. Na oplevering van de Postweg worden de bermen grondig aangepakt en komen er langs de Stengweg graskeien.

Vanaf deze week wordt het doorgaande verkeer naar De Cocksdorp weer omgeleid, omdat dan het werk aan het laatste traject van de Postweg wordt hervat en de rotonde bij het dorp wordt aangelegd. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Hoofdweg-Stengweg.

Verkeer naar De Krim en bestemmingsverkeer van de Postweg (tussen Slufterweg en Hollandseweg) mag de Postweg blijven gebruiken. Omdat de hoofdtoegang van De Krim door de werkzaamheden niet bereikbaar is, is er een bypass naar het park aangelegd voor gasten en toeleveranciers via de weg naar de golfbaan.

Boskalis-projectleider Johan Hussaerts licht de werkzaamheden toe.
Video afspelen

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Overig nieuws