Door diverse aannemers wordt er hard gewerkt aan de Nieuwlanderweg. Bij de werkzaamheden zijn vanmiddag op verschillende plaatsen een stroomkabel en een telefoonkabel geraakt. Hier kan in ieder geval een groot deel van de adressen aan de Nieuwlanderweg last van ondervinden. Monteurs zetten zich in de storingen zo snel mogelijk te verhelpen.
Zodra het is opgelost communiceren we weer via deze kanalen. De Gemeentewinkel is ook geinformeerd. 

Klik hier om naar het nieuwsbericht te gaan.

Nieuwlanderweg in kerstvakantie dicht

De Nieuwlanderweg blijft ook in de kerstvakantie, van 19 december tot en met 3 januari, dicht. Tijdens de vakantie wordt er nauwelijks gewerkt, maar de weg is niet toegankelijk. Het traject tussen de Kogerweg en de Staart heeft een mooie nieuwe asfaltlaag, maar die is nog niet berijdbaar. Van de Staart tot de rotonde Ruigendijk ligt de weg nog open. Hier wordt nog hard gewerkt aan het afronden van de bekabeling en de riolering.

Diverse Texelaars dachten al dat de Nieuwlanderweg vanaf de Kogerweg weer zou opengaan vanwege het nieuwe asfalt. ‘Dit is een onder- en tussenlaag. De toplaag moet nog worden aangebracht, maar daar is het nu te koud voor’, licht projectleider Joost Bol toe. De gemeente Texel, opdrachtgever van de reconstructie, heeft gekozen voor een duurzamer asfalt, dat lang meegaat. ‘Er zijn wel 350 recepten om asfalt te maken en die hebben allemaal hun eigen specifieke kenmerken. De toplaag die op de Nieuwlanderweg komt, heeft een langere levensduur wanneer die wordt aangebracht bij een hogere buiten temperatuur.’

In hoog tempo werd het traject tussen de Kogerweg en de Staart half december van twee asfaltlagen voorzien. Drie dagen lang werden met 24 vrachtwagens dagelijks 48 vrachten asfalt aangeleverd. ‘We zorgen ervoor dat we dagelijks minimaal 2 kilometer kunnen asfalteren. Anders kan het niet uit’, aldus Bol. De toplaag wordt vanaf het voorjaar aangebracht, zodat de buitentemperatuur gunstig is.

Na de kerstvakantie, op maandag 4 januari, wordt het werk hervat. Dan wordt het oude asfalt van de Kogerweg gefreesd en tegelijkertijd worden de werkzaamheden aan het traject tussen de rotonde Ruigendijk en de Staart afgerond. Kijk  hier voor de omleidingen.

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Overig nieuws

Nieuws

Texelse primeur!

Het is zover: de eerste lading zandkleurig asfalt is gelegd! Het was prachtig weer om te asfalteren dus BAM Infra heeft goed kunnen doorwerken. Hieronder

Lees bericht »