Door diverse aannemers wordt er hard gewerkt aan de Nieuwlanderweg. Bij de werkzaamheden zijn vanmiddag op verschillende plaatsen een stroomkabel en een telefoonkabel geraakt. Hier kan in ieder geval een groot deel van de adressen aan de Nieuwlanderweg last van ondervinden. Monteurs zetten zich in de storingen zo snel mogelijk te verhelpen.
Zodra het is opgelost communiceren we weer via deze kanalen. De Gemeentewinkel is ook geinformeerd. 

Klik hier om naar het nieuwsbericht te gaan.

Nieuwlanderweg-Kogerstraat-Akenbuurt met Hemelvaart open voor verkeer

Onverwachte situaties onder de grond leiden tot extra werkzaamheden met uitloop van de reconstructie als gevolg. Bovendien is het niet wenselijk de Emmalaan en Akenbuurt gelijktijdig te sluiten. “Dit betekent dat we ons nu richten op openstelling van de drie wegen met Hemelvaart op 13 mei. Op deze wijze blijft Den Burg goed bereikbaar voor Texelaars en gasten”, aldus wethouder Kooiman. Bewoners zijn hierover per brief geïnformeerd. 

Onverwachte werkzaamheden
Veel van het werk aan de wegen gebeurt onder de grond zoals kabels en leidingen. De nutsbedrijven die deze werkzaamheden uitvoeren zijn op een aantal onverwachte situaties gestuit. Dit is zichtbaar geworden toen er fysiek de grond in is gegaan. In voorbereiding op het project worden beschikbare gegevens van kabels en leidingen meegenomen. Die bleken niet overeen te komen met de werkelijke situatie. Helaas bleek het inlopen van dit extra werk gaandeweg niet meer haalbaar. Gevolg is dat de werkzaamheden onder de grond langer duren. Werkzaamheden boven de grond kunnen pas op een later moment worden uitgevoerd.

Geen gelijktijdige afsluiting met Emmalaan
Daarnaast is het onwenselijk om de Emmalaan en de Akenbuurt gelijktijdig af te sluiten. Dit betekent dat de Akenbuurt na 31 maart (verwachte opleverdatum Emmalaan) opgepakt wordt. Daarna worden alle drie de wegen in een keer van een deklaag asfalt voorzien. De drie wegen kunnen – afhankelijk van extremere weers- en pandemieomstandigheden dan vanaf Hemelvaart op 13 mei opengesteld worden voor verkeer.

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Overig nieuws

Nieuws

Texelse primeur!

Het is zover: de eerste lading zandkleurig asfalt is gelegd! Het was prachtig weer om te asfalteren dus BAM Infra heeft goed kunnen doorwerken. Hieronder

Lees bericht »