Door diverse aannemers wordt er hard gewerkt aan de Nieuwlanderweg. Bij de werkzaamheden zijn vanmiddag op verschillende plaatsen een stroomkabel en een telefoonkabel geraakt. Hier kan in ieder geval een groot deel van de adressen aan de Nieuwlanderweg last van ondervinden. Monteurs zetten zich in de storingen zo snel mogelijk te verhelpen.
Zodra het is opgelost communiceren we weer via deze kanalen. De Gemeentewinkel is ook geinformeerd. 

Klik hier om naar het nieuwsbericht te gaan.

Postweg tussen Slufterweg en Hollandse weg afgesloten

Vanaf maandag 22 augustus zijn de voorbereidende nutswerkzaamheden voor de reconstructie van de Postweg gestart. Het wegdeel tussen de Slufterweg en de Hollandse weg is afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Hoofdweg.

Vooruitlopend op de start van de reconstructiewerkzaamheden van Boskalis zijn de nutsbedrijven gestart  met hun werkzaamheden. Huidige kabels en leidingen voor gas, water en elektra worden vervangen en uitgebreid waar nodig. De nutswerkzaamheden zijn eerder gestart omdat die omvangrijker bleken dan oorspronkelijk gedacht. Ook wordt zo een mogelijke uitloop in het voorjaar van 2023 voorkomen.

Omleiding

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Hoofdweg. De omleiding- ook voor (brom)fietsverkeer – wordt aangegeven met gele borden. Voor aanwonenden blijft hun woning of bedrijf uiteraard bereikbaar. Verkeer van en naar de boot dient rekening te houden met 10 minuten extra rijtijd.

Informatieavond bewoners
Aannemer Boskalis en de gemeente Texel organiseren op woensdag 31 augustus een informatiebijeenkomst voor bewoners en bedrijven aan de Postweg en directe omgeving. Dan wordt meer vertelt over het aanpakken van het laatste deel van de Postweg.

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Overig nieuws