Door diverse aannemers wordt er hard gewerkt aan de Nieuwlanderweg. Bij de werkzaamheden zijn vanmiddag op verschillende plaatsen een stroomkabel en een telefoonkabel geraakt. Hier kan in ieder geval een groot deel van de adressen aan de Nieuwlanderweg last van ondervinden. Monteurs zetten zich in de storingen zo snel mogelijk te verhelpen.
Zodra het is opgelost communiceren we weer via deze kanalen. De Gemeentewinkel is ook geinformeerd. 

Klik hier om naar het nieuwsbericht te gaan.

‘Unieke samenwerking geeft enorme kostenbesparing’

Er gaan nogal wat kabels en leidingen de grond in. Om dat zo efficiënt mogelijk te laten plaatsvinden, heeft hoofdaannemer BAM Infra Texelaar Ruben Duinker aangesteld voor de coördinatie. Ruben heeft een eigen bv en wordt daarnaast door de aannemers van de nutspartijen ingehuurd voor de ‘realisatie tot uitvoering’ van het leidingwerk.

Het is een omvangrijke operatie. Gas, elektra, waterleiding, telefoon, internet, riolering. Alles moet worden vervangen of verzwaard. ‘Het is uniek hoe dat bij dit werk gebeurt’, vertel Ruben. ‘Door een goede afstemming in het voortraject met alle betrokken partijen kan er veel efficiënter worden gewerkt en geeft dat een forse kostenbesparing. Bovendien voorkomt het veel ergernis bij het publiek. Doordat we nu de werkzaamheden integraal oppakken, hoeft de weg op korte termijn niet weer open voor de nutsvoorzieningen.’ De dubbele rol die Ruben vervult, is heel praktisch. ‘Doordat ik namens Stam en Co ( aannemer van Liander) en VBK (aannemer PWN) verantwoordelijk ben voor de uitvoering van de nutsvoorzieningen en voor BAM de coördinatie regel, hebben we veel kunnen schuiven, zodat bijvoorbeeld de planning van Liander is afgestemd op dit werk.’

Omvangrijke operatie

Ook Piet Conijn, uitvoerder namens de gemeente Texel, spreekt van een omvangrijke operatie. ‘Weesleidingen zijn weggehaald en kabels en leidingen die onder het nieuwe fietspad zouden komen, zijn verlegd. Het is een operatie die tonnen kost, maar veel oplevert.’ BAM heeft op het traject Nieuwlanderweg eerst het asfalt van de kruisingen gefreesd, want juist daar moeten de bekabelaars het meeste werk uitvoeren. ‘Momenteel lopen er minimaal vijf verschillende aannemers op het werk in opdracht van de nutsbedrijven’, vertelt Conijn. In de komende weken worden ook diverse duikers onder de weg, die zorgen voor de verbinding van waterlopen, vervangen en waar wenselijk vergroot. Daar is Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bij betrokken. De gemeente benut het opengebroken wegdek om de gemeentelijke riolering ter plaatse te vernieuwen en te verzwaren.

Meer weten? Kijk ook de video met Ruben Duinker.

Nogal wat van het werk aan de reconstructie Nieuwlanderweg gebeurt in en onder de grond. Zoals het leiding- en kabelwerk. Texelaar Ruben Duinker (31) is namens BAM Infra verantwoordelijk voor de coördinatie en afstemming. Hij vertelt wat daar zoal bij komt kijken.
Video afspelen

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Overig nieuws

Nieuws

Texelse primeur!

Het is zover: de eerste lading zandkleurig asfalt is gelegd! Het was prachtig weer om te asfalteren dus BAM Infra heeft goed kunnen doorwerken. Hieronder

Lees bericht »