Door diverse aannemers wordt er hard gewerkt aan de Nieuwlanderweg. Bij de werkzaamheden zijn vanmiddag op verschillende plaatsen een stroomkabel en een telefoonkabel geraakt. Hier kan in ieder geval een groot deel van de adressen aan de Nieuwlanderweg last van ondervinden. Monteurs zetten zich in de storingen zo snel mogelijk te verhelpen.
Zodra het is opgelost communiceren we weer via deze kanalen. De Gemeentewinkel is ook geinformeerd. 

Klik hier om naar het nieuwsbericht te gaan.

Veilige toerit bezoekerscentrum Natuurmonumenten

In natuurgebied Waalenburg wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe natuur- en bezoekerscentrum De Marel van Natuurmonumenten. Als corona geen roet in het eten gooit, opent het centrum komend voorjaar de deuren. Bezoekers kunnen er terecht voor informatie over natuur in de gebieden op Texel die door Natuurmonumenten worden beheerd.

Actuele informatie

‘De nadruk ligt op Waalenburg en de Vogelboulevard aan de oostkant van het eiland. We vertellen je bijvoorbeeld wat je op welk moment waar kunt zien. Welke bloemen nu in bloei staan of welke vogels je kunt waarnemen als je op pad bent. In de buitenruimte wordt een deel ingericht als speelnatuur van OERRR, met onder meer klauterbomen en een waterspeelplaats’, vertelt Jerome van Abbevé, boswachter Communicatie & Beleven. Ook kun je in het centrum koffiedrinken, fiets- en wandelroutes kopen of excursies boeken.

Veilig bereikbaar

Het nieuwe fietspad door Waalenburg, dat inmiddels al enige tijd in gebruik is, loopt langs het nieuwe natuurcentrum. Met de auto is De Marel alleen vanaf de Nieuwlanderweg te bereiken. ‘Er was al een afslag gepland, maar door de reconstructie ontstonden mogelijkheden voor een veel veiligere afslag voor zowel fietsers als automobilisten. Daar zijn we heel blij mee’, aldus Van Abbevé.

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Overig nieuws

Nieuws

Texelse primeur!

Het is zover: de eerste lading zandkleurig asfalt is gelegd! Het was prachtig weer om te asfalteren dus BAM Infra heeft goed kunnen doorwerken. Hieronder

Lees bericht »