Door diverse aannemers wordt er hard gewerkt aan de Nieuwlanderweg. Bij de werkzaamheden zijn vanmiddag op verschillende plaatsen een stroomkabel en een telefoonkabel geraakt. Hier kan in ieder geval een groot deel van de adressen aan de Nieuwlanderweg last van ondervinden. Monteurs zetten zich in de storingen zo snel mogelijk te verhelpen.
Zodra het is opgelost communiceren we weer via deze kanalen. De Gemeentewinkel is ook geinformeerd. 

Klik hier om naar het nieuwsbericht te gaan.

Bewoners blij met betrokkenheid bij inrichting kruispunt Oorsprongweg

Al in een vroeg stadium waren de bewoners van de Postweg die nabij de kruising met de Oorsprongweg wonen, benieuwd naar de voorgenomen plannen voor het kruispunt. Over de oorspronkelijke tekening waren zij erg te spreken. De gemeente wilde extra grond aan de oostkant verwerven om de kruising ruimer en veiliger op te zetten, met fietsoversteken en middengeleiders. Toen bleek echter dat de benodigde grond niet aangekocht kon worden. De aanwonenden vreesden voor de veiligheid van fietsers.

Bewoner Gerrit Jan Clocquet benaderde de gemeente met de vraag om toch nog een poging te wagen om het eerste plan te kunnen uitvoeren. ‘In het tweede plan kwamen rijbaan en fietspad nagenoeg pal naast elkaar te liggen. Dat zou heel onveilig worden. Wat ons betreft was dat echt geen goede oplossing. Gelukkig wilde de gemeente de tijd nemen om opnieuw met de pachter in gesprek te gaan om toch een veiliger kruispunt aan te leggen.’ In de video vertelt Clocquet hoe het uiteindelijk goedkwam.

 

Video afspelen

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Overig nieuws