Door diverse aannemers wordt er hard gewerkt aan de Nieuwlanderweg. Bij de werkzaamheden zijn vanmiddag op verschillende plaatsen een stroomkabel en een telefoonkabel geraakt. Hier kan in ieder geval een groot deel van de adressen aan de Nieuwlanderweg last van ondervinden. Monteurs zetten zich in de storingen zo snel mogelijk te verhelpen.
Zodra het is opgelost communiceren we weer via deze kanalen. De Gemeentewinkel is ook geinformeerd. 

Klik hier om naar het nieuwsbericht te gaan.

Werkzaamheden Nieuwlanderweg op schema

De werkzaamheden aan de Nieuwlanderweg liggen op schema. Volgende week wordt gestart met het asfalteren van de onderlaag. Na de kerstvakantie start de reconstructie van de Kogerweg. Op dit moment werkt uitvoerder BAM Infra aan het verwijderen van de resterende asfaltlagen op de Nieuwlanderweg.

Eerder zijn al verschillende scheepsladingen met ‘oud’ asfalt afgevoerd per schip naar Amsterdam. Hier wordt het niet-teerhoudende asfalt van het teerhoudende asfalt gescheiden. Het niet teerhoudende asfalt keert terug naar Texel voor hergebruik.  Op 8,9 en 10 december komt er een nieuwe asfaltlaag. Dit is een tussenlaag. Aan het eind van het project, in het voorjaar, volgt de definitieve deklaag.

Kogerweg

Gelijktijdig wordt de gemeentelijke riolering nabij de rotonde Ruigendijk vervangen en  verzwaard en vinden voorbereidende werkzaamheden plaats op de Kogerweg. Aanwonenden van de Kogerweg ontvangen binnenkort een informatiebrief over wat de werkzaamheden voor hen betekenen. Aanvullende omleidingskaartjes worden voor de kerstvakantie op de website gepubliceerd.

Doorwerken kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie wordt doorgewerkt aan kabel- en leidingwerk, en de aanleg van duikers en riolering. De weg blijft tot de oplevering van het werk rond Pasen in april gesloten voor verkeer. De aanwonenden kunnen wel via een verharde route hun woning bereiken. Wethouder Kooiman: “Ik ben trots op de aanwonenden die in deze toch al lastige tijd, zich aanpassen aan de situatie in ‘hun voortuin’ en ons ruimte bieden het werk te kunnen doen. Zonder enige overlast lukt helaas niet, maar we proberen die tot een minimum te beperken.”

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Overig nieuws

Nieuws

Texelse primeur!

Het is zover: de eerste lading zandkleurig asfalt is gelegd! Het was prachtig weer om te asfalteren dus BAM Infra heeft goed kunnen doorwerken. Hieronder

Lees bericht »