Door diverse aannemers wordt er hard gewerkt aan de Nieuwlanderweg. Bij de werkzaamheden zijn vanmiddag op verschillende plaatsen een stroomkabel en een telefoonkabel geraakt. Hier kan in ieder geval een groot deel van de adressen aan de Nieuwlanderweg last van ondervinden. Monteurs zetten zich in de storingen zo snel mogelijk te verhelpen.
Zodra het is opgelost communiceren we weer via deze kanalen. De Gemeentewinkel is ook geinformeerd. 

Klik hier om naar het nieuwsbericht te gaan.

Werkzaamheden Postweg naderen afronding

De reconstructie van de Postweg verloopt volgens planning. Volgens projectleider/ omgevingsmanager Johan Hussaarts van aannemer Boskalis wordt de weg in overeenstemming met de oorspronkelijke planning half mei, week 19, opgeleverd. In de komende weken wordt geasfalteerd en krijgt het fietspad vanaf de Ruigendijk een nieuwe, zandkleurige deklaag.

Afgelopen week werd de fundering van de Postweg, tussen Muyweg en Slufterweg, vernieuwd en versterkt met schuimbitumen en kreeg de rijbaan middengeleiders ter hoogte van het vliegveld. Komende week, vanaf maandag 28 maart, wordt de rijbaan geasfalteerd. Daarna komen er grasbetonblokken langs de weg en worden de bermen afgewerkt. In de middengeleiders wordt op korte termijn ook beplanting aangebracht, zodat die een fleurige, zomerse uitstraling krijgen.

Fietspad aan de beurt

Het fietspad langs de Postweg werd tijdens de reconstructie gebruikt voor het bestemmingsverkeer. Nu de werkzaamheden aan de rijbaan goed vorderen, wordt vanaf maandag 11 april het fietspad vernieuwd. De oude deklaag wordt verwijderd en er worden nieuwe asfaltlagen aangebracht, mits de buitentemperatuur hoog genoeg is om te asfalteren. De deklaag is, net als langs de Nieuwlanderweg, zandkleurig. De werkzaamheden duren twee weken en zijn vrijdag 22 april klaar.

Kruising Slufterweg-Postweg

Het kruispunt van de Slufterweg met de Postweg is het laatste onderdeel van deze fase van de reconstructie Postweg. Op dinsdag 19 april, na de Paasdagen, gaat de kruising op de schop. Het oude asfalt wordt verwijderd en de fundering wordt vernieuwd. Ook worden bestaande duikers onder de Slufterweg weggehaald. Tegelijkertijd gaan de kabelbedrijven op het kruispunt aan de slag met het verwijderen en/of verleggen van leidingen en kabels. Op vrijdag 6 mei kan het verkeer er weer langs.

Zolang de werkzaamheden nog bezig zijn, blijft de Postweg afgesloten. Verkeer richting De Cocksdorp wordt omgeleid via de Hoofdweg-Oorsprongweg.

Bestemmingsverkeer Slufterweg/Zanddijk

Aangezien de Slufterweg in week 16 wordt afgesloten voor alle verkeer, wordt het bestemmingsverkeer dat op de Zanddijk of de Slufterweg moet zijn, vanaf de Hoofdweg omgeleid via de Muyweg.

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Overig nieuws