Door diverse aannemers wordt er hard gewerkt aan de Nieuwlanderweg. Bij de werkzaamheden zijn vanmiddag op verschillende plaatsen een stroomkabel en een telefoonkabel geraakt. Hier kan in ieder geval een groot deel van de adressen aan de Nieuwlanderweg last van ondervinden. Monteurs zetten zich in de storingen zo snel mogelijk te verhelpen.
Zodra het is opgelost communiceren we weer via deze kanalen. De Gemeentewinkel is ook geinformeerd. 

Klik hier om naar het nieuwsbericht te gaan.

Wethouder gaat door het lint bij tijdelijke opening Postweg

In een Gator-werkvoertuig van aannemer Boskalis opende wethouder Cees Hooijschuur woensdag het deel van de Postweg tussen de Slufterweg en De Cocksdorp. Hij reed letterlijk door het lint, waarmee hij de weg voor de komende weken weer voor geopend verklaarde. In verband met de Kerstvakantie liggen de werkzaamheden aan de Postweg tijdelijk stil en kan het verkeer richting De Cocksdorp en de vakantieparken er weer langs.
Wethouder Cees Hooijschuur: “Fijn voor onze inwoners maar ook andere weggebruikers dat er even een pauze is van het werk en de weg ‘gewoon’ gebruikt kan worden. Het werkt ligt goed op schema, dat geeft vertrouwen voor de laatste etappe die 9 januari 2023 van start gaat.”

Tijdens een persmoment blikte de wethouder terug op de werkzaamheden aan het wegvak tussen de rotonde Ruigendijk en de Slufterweg en complimenteerde hij de projectleiders van gemeente en Boskalis voor de wijze waarop het werk is uitgevoerd en het omgevingsmanagement is opgepakt. ‘Er zijn af en toe pittige gesprekken gevoerd met aanwonenden, maar alle problemen zijn naar tevredenheid opgelost. We hebben zelfs schriftelijk complimenten gekregen van aanwonenden’, aldus Hooijschuur.

Doorgaand verkeer omgeleid

Van 9 tot 12 januari worden de bermen van de Stengweg provisorisch opgeknapt, zodat de weg het drukkere verkeer in twee richtingen weer aan kan. Na oplevering van de Postweg worden de bermen grondig aangepakt en komen er langs de Stengweg graskeien.

Vanaf 12 januari wordt het doorgaande verkeer naar De Cocksdorp weer omgeleid, omdat dan het werk aan het laatste traject van de Postweg wordt hervat en de rotonde bij het dorp wordt aangelegd. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Slufterweg-Hoofdweg-Stengweg.

Bypass naar De Krim

Verkeer naar De Krim en bestemmingsverkeer van de Postweg (tussen Slufterweg en Hollandseweg) mag ook na 12 januari de Postweg blijven gebruiken. Omdat de hoofdtoegang van De Krim door de werkzaamheden niet bereikbaar is, komt er een bypass naar het park voor gasten en toeleveranciers via de weg naar de golfbaan.

Wethouder Cees Hooijschuur opent de Postweg tussen de Slufterweg en de Cocskdorp. De weg is tijdens de kerstvakantie tijdelijk open gesteld voor verkeer. De laatste etappe wordt na de kerstvakantie opgestart.
Video afspelen

Deel dit nieuwsbericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Overig nieuws